Blog

Izložba radova s FLIK-a u Gradskoj Munjari Petrinja

Izložba radova s FLIK-a u Gradskoj Munjari Petrinja

U Gradskoj munjari Petrinja je od 1. do 10. srpnja otvorena izložba keramike na kojoj možete preuzeti svoje radove s FLIK-a i pogledati rezultate FLIK radionica PetrinjGrad i Drvo života.

Organizatori izložbe su Udruga GRAK i Turistička zajednica Grada Petrinje koji zajedno s preostalim lokalnim lončarima, nastoje revitalizirati poznatu petrinjsku tradiciju lončarstva i keramike.

Uz radove članova Keramičkog ateljea Petrinja koji vodi udruga GRAK, na izložbi su prikazani i radovi nastali na FLIK radionicama, u sklopu ovogodišnjeg Festivala lončarstva i keramike. Već na ulaznom dijelu izloženi su radovi s radionice Drvo života koju je vodila Pamela Ivanković. Središnju poziciju na izložbi zauzima PetrinjGrad, nastao pod vodstvom umjetnice Sandre Ban.

Izložba je posebno zanimljiva jer se na njoj mogu vidjeti premeti koje izlažu keramički umjetnici na rezidencijalnom boravku u Keramičkom ateljeu Petrinja, a to su Čileanka Paula Guerra Chamorro koja inače živi u Španjolskoj, Talijanka Giuseppina Battistella – Giuppi i Duan Bahia Benattia, Brazilac s njemačkom adresom.

Related Articles

Info

Cilj FLIK-a je okupiti keramičke umjetnike iz regije, omogućiti im da prodaju svoje rukotvorine, surađuju i uče jedni od drugih, istovremeno podižući javno uvažavanje i razumijevanje lončarstva i keramike. Više informacija o FLIK-u.