Blog

Poziv lončarima i keramičkim umjetnicima: Dođite na FLIK!

Poziv lončarima i keramičkim umjetnicima: Dođite na FLIK!

Izrađuješ lončariju i/ili ručno izrađenu keramiku? Imaš umjetnički studio ili ti je lončarstvo hobi? Pridruži nam se kao izlagač na FLIK-u 2022, najvećem okupljanju lončara i keramičara! 

Prošle godine organizirali smo prvi Festival lončarstva i keramike – FLIK. Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati lončare i keramičare kao cijenjene goste na ovogodišnji FLIK koji će se održati 30. i 31. srpnja 2022. na Gradskom kupalištu Petrinja. Imat ćete mogućnost predstavljanja sebe, svoje djelatnosti, povezanosti s lončarstvom i keramikom, ali i privilegiju upoznavanja i razmjene iskustava s našim čuvarima lončarske tradicije, Matejem Stanešićem i Valentinom Valentom. Za goste-izlagače smo osigurali besplatan smještaj i ručak/večeru, a nudimo Vam i priliku da se predstavite ljudima koje zanima ručno unikatna keramika i prodate svoje proizvode.

Zanima vas kako je bilo na FLIK-u 2022? Pogledajte ovdje: FLIK 2021- prvi Festival lončarstva i keramike u Petrinji

Vaše prijave o sudjelovanju na FLIK-u do 25.7.2022. možete napraviti registracijom ONLINE REGISTRACIJOM, na broj telefona 044 815 431 ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Nakon prijave poslat ćemo vam detaljan program. Možemo Vam otkriti kako će program uključivati i obilazak najstarije petrinjske keramičke radionice.

Turistička zajednica Grada Petrinje u suradnji sa Lončarstvom VAL, Otvorenim keramičkim ateljeom i udrugom Građanski aktivizam – GRAK radi na revitalizaciji lončarstva u Petrinji. Tijekom stoljeća lončarstvo je bio najrašireniji obrt u Petrinji, a prvi ceh uspostavljen 1775. godine bio je upravo lončarski. Unatoč krizama, industrijskoj revoluciji, domovinskom ratu i potresu uspjeli smo sačuvati lončarsku tradiciju. Time se ponosimo, ali ne želimo tu tradiciju zadržati samo za sebe. Želimo znanja, iskustva, ali i našu pozitivnu energiju podijeliti sa svima vama. Želimo okupiti keramičke umjetnike iz regije, omogućiti svima prodaju svojih rukotvorina, potaknuti suradnju i uzajamno učenje.

Podignimo zajedno javno uvažavanje i razumijevanje lončarstva i keramike na viši nivo. Dođite na FLIK! :-)

Pokrovitelji FLIK-a su GRAD PETRINJA i MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA.

 

Related Articles

Info

Cilj FLIK-a je okupiti keramičke umjetnike iz regije, omogućiti im da prodaju svoje rukotvorine, surađuju i uče jedni od drugih, istovremeno podižući javno uvažavanje i razumijevanje lončarstva i keramike. Više informacija o FLIK-u.